En midsommarsnattsdröm del 3

Ni har väntat. Ni har fruktat. Del tre i en berättelse är oftast helt värdelös, ett hån mot mänskligheten och allt som tidigare varit. Vi kan ta ett gäng skräckexempel från filmernas värld; Sagan om Konungens Återkomst, Alien 3, Spiderman 3, Jaws 3-D, Rush Hour 3, Saw 3, Star Wars: Revenge of the Sith, X-Men: The Last Stand. Jag skulle kunna hålla på i dagar. Om jag fick betalt. Vilket jag inte får. Så nu skiter jag i det här med att gå ner i underdogpositionen och levererar istället tidernas bästa och största sovrapport! Direkt från Göteborg.
Rummet


Tältet är utav sorten tremanna och bjuder därav på gott med utrymme. Det är inte så mycket roligt att kolla på i själva tältet men här är det uppenbart att funktionalitet går före komfort och estetik. Inget fel i det, har man en fabläss för en sådan arbetarsyssla som att campa är säkert tältet en femma. Men för mig är det här proletär/luffarboendet inte värt mer än tre små skedar.



Sömnen


Nedbäddad i en enkel sovsäck för 299 kronor från Stadium är jag förvånansvärt tillfreds under sömnen. Jag ligger ovanpå ett grått liggunderlag som jag av någon anledning fått utav min tältkamrat Jonas. Mitt egna svarta liggunderlag, också det från Stadium (kitschigt, jag vet), ligger och drar sig i ett hörn medan Jonas valt det gröna gräset som liggunderlag. Trots en morgonsol som tränger in genom det blåa yttertältet störs jag inte nämnvärt av det och värmen ligger kvar på en behaglig nivå på morgonen. Det morgonregn som föll innan solen gick upp hjälpte säkerligen till att hålla värmen nere. Ibland kräver en god sömn även lite tur med vädret. Dock uppstår ett stort minus när jag vrider mitt huvud åt vänster när jag väl vaknat. Blott ett par decimeter ifrån mig ligger det en brun pöl som snabbt identifieras som spya med hjälp från Jonas. Jag har svårt att tänka mig en värre sängkamrat dagen efter. Tänk er den blandningen av grus, spån och vatten som alla medelklassungar gjorde i lågstadiet. Självklart drar spyan ner upplevelsen. Så det blir fyra svaga små skedar utav fem möjliga.



Drömmar

Inga drömmar att rapportera den här gången. Så liksom de första nätterna hos Nicklas är det skönt att slippa drömmar ibland, särskilt när man kan vara något påverkad av alkohol och två år gammal tobak. Fyra små skedar återigen.



/Pelle Bengtsson

En midsommarnatts dröm del 2

Ni har väntat. Vi har väntat. Här kommer uppföljningen på redaktionens midsommar.

Rummet

Rymligt är det första ordet som ploppar upp i mitt huvud. Det stora vardagsrummet som går in ett kök och hallen är stort. Större än min egen lägenhet inklusive toa skulle jag tro. Ut mot baksidan finns det fyra stora panoramafönster. Ljuset flödar in i sådan mängd att jag nästan blir hög på D-vitamin. Rummet är snyggt och modernt inrett. Och mot väggen mittemot TV står en soffa. Det är en mörk tresitssoffa i tyg. En kudde ligger i vardera ända av den och bjuder in till sovning. Och där fick ni övergången till sovplatsen.

Rummet får två lilla skeden av fem möjliga. Det stora ljusintaget och de ljusa väggarna ger ingen optimal sovplats. Men det är ändå ett bra rum, så lägre kan jag inte gå.


Sovpaltsen
Som nämnts är det en soffa av modell tresitsare. Gott om plats att sträcka ut mina ståtliga (nåja) 180 centimeter eller 5,9055 fot eller 70,87 tum på. När jag lägger ner min trötta och slitna kropp på soffan efter bland annat ett besök på toan för busskörning sjunker jag in så där lagom djupt. Madrassen är varken för hård eller för mjuk utan verkar ha blivit sutten i tillräckligt mycket. Kudden lämnade dock lite i övrigt att önska. Inte för att jag märkte det mycket på natten, men på morgonen var den inte tillfredställande. För hård och gav ingen skön vinkel för huvudet. Litet minus där. Ett plus är att jag blev nedbäddad med en filt på natten, tror det var Emelie, och det tackar jag ödmjukast för.

Sovplatsen får tre komma fem lilla skeden av fem möjliga. 
Framförallt är det kudden som drar ner betyget.


Drömmar
Inga drömmar att rapportera.

Sammanfattning

Jag är över lag nöjd med min midsommarnatts sömn. Soffan i sig skulle jag nog nästan ge en femma, i alla fall om man jämför med andra soffor. Kudden drar som sagt ner betyget och så långt är det nere på en trea. Det går upp med en halv tack vare nedbäddningen men dras ner igen av det även på morgonen helt upplysta rummet. Ljuset är en sak. Men tanken på alla rådjur, fåglar, harar, ölänningar och andra djur som kan ha tjuvkikat på mig under sömnen skrämmer mig. Det blir en trea totalt, men soffan kan ändå rekommenderas.



/ Robin Johansson

En midsommarnattsdröm del 1

Hela sovaborta.blogg.se redaktion var på Öl(l)and för att fira midsommar under fredagen. Utöver intag av diverse alkoholhaltiga drycker och kubbspel så sov vi ju faktiskt också. Alla tre på olika ställen och underlag. Vem som hade bäst sovupplevelse återstår att se. Robin sov på soffan inne i stugan. Per sov på ett liggunderlag i sovsäck i tältet på tomten. Jag sov på gräset i förtältet i en sovsäck. Detta första inlägg kommer att avhandla min sovplats.

Sovplatsen
Vaknar av ett lätt sommarregn som smeker mitt ansikte. Jag rullar lite längre in i tältet bara för att upptäcka att jag har fötterna på utsidan av tältduken på andra sidan. Rent praktiskt så förstod jag att ligga här i förtältet var kanske ingen briljant idé. Men när solen tittade fram igen så kändes det bättre även om huvudet bultade som om det byggdes höghus och magen inte kunde vara stilla. Gräset var mjukare än jag trott även om jag fick lite ont i kroppen av att ligga direkt på marken. Nu när jag vaknat till liv på riktigt så började jag titta efter liggunderlaget men hittade inget. Rullade ihop mig igen och hoppades på att illamåendet skulle lägga sig. Anledningen till att förtältet blivit min sovplats var att det var kortare att krypa ut till buskarna och spy tarmarna av sig. Att det också fanns en pöl inne i tältet som såg misstänkt äcklig ut var också en anledning. Den friska luften i förtältet var stärkande och gräset förhållandevis mjuk, även om ett liggunderlag hade föredragits.

Betyget
Sovplatsen får hela tre lilla skeden faktiskt. Lite överraskande kanske ni tycker, han sov ju faktiskt på marken bara. Men gräset var sådär lite lagom mjukt och min vanliga säng är nog nästan lika hård. Stort plus till den friska luften som flödade in och som helt klart gjorde gott på morgonkvisten. Närheten till buskarna också väldigt viktig, även om Jocke i granntältet sade sig ha vaknat av de häftiga uppkastningarna. Antagligen hade upplevelsen blivit bättre om jag haft mitt liggunderlag att sova på och något som helt klart hade gjort sömnen bättre skulle varit avsaknaden av illamående. Men allt som allt en fullt duglig men spartansk sovplats. Rekommenderas för de som inte provat än.

/ Jonas Hansson

Nicklas Carlsson

Rummet

Ack vilken välkomponerad symfoni Nicklas Carlssons rum är! Väggarna skiner i elfenbensvitt och det är massage för ögonen. Utmed väggarna runt den 120 centimeter breda sängen hänger det inramade posters som skänker välbehövlig variation till rummets komposition. Jämte sängen står det en dator vilket är utmärkt för den moderna människan som snabbt kan behöva göra något arbete direkt efter uppstigning. Ytterliggare komplement till sängen är den lilla sänglampan som har en bra ljusstyrka men den blir lätt varm snabbt och det är en ytterst obehaglig upplevelse att komma åt lamphuvudet när man ska släcka ner för en god natts sömn.


Jag ger således Nicklas rum och sängkomplement fyra lilla skedar utav fem.



Sängen

Nu till sänghimmeln. Den mäter imponerande 120x200 centimeter vilket är otroligt generöst och välvilligt. Att gå från en vanlig 90x200 till den här enorma bingen är en omvälvande upplevelse. Och nästan lite skrämmande. När jag sträcker ut mig som mest känns det som om jag ska trilla ur kojen trots jag har flera centimeter till godo. Ytterst märkligt på min ära! Madrassen har en utsökt blandning av mjukt och hårt och det tar inte många minuter innan ögonen släckts för natten. Till sängen följer även två tunna kuddar men om de kombineras ovanpå varandra till en enhet fungerar de alldeles utmärkt som huvudstöd.


Nicklas säng är en dröm att sova i och betyget kan inte bli annat än fem lilla skedar utav fem.


Drömmar

Efter tre himmelska nätter i den stora slafen har jag bara haft en dröm jag kommer ihåg. Drömmen var väldigt kort och gick i stort sett ut på att Klitor IS var i sitt vanliga esse och spelade ut någon motståndare.

Därmed behagligt värre när jag väl drömde och de övriga nätterna har förflutit snabbt tack vare avsaknaden av drömmar.


Jag väljer här att se det positivt att vara utan drömmar och delar därmed ut fyra lilla skedar utav fem.



Drömmar del 2

Natten mellan onsdag och torsdag (25-26 juni) drömde jag att jag tillsammans med Ihsahn (Emperor) spelade flera Rage Against The Machine-låtar. Tror vi även spelade Emperor-låten Curse You All Men! men jag är ganska osäker då jag inte lyssnat på den på nåt år eller så. Ganska märkligt, då det är en fantastisk låt. Hur som helst vill jag ge denna drömkvällen full pott för liksom.. RATM. Går inte att säga emot.



/Pelle Bengtsson


En sommar - Två vänner - En Per - Många sängar

Det var länge sen Mep 06 var igång med bloggande. Sen den oförglömliga tiden med DTIK har det varit tomt och trist. Därför startar jag (Robin), Elton och Per den här bloggen. Syftet med bloggen är att recensera de olika sovplatser som vi kommer nyttja under sommaren.

Idén uppstod när vi kom på att jag har nycklar till tre olika personer i klassens lägenheter. Och således även tillgång deras sängplatser. Ett tillfälle som inte får gå förbi outnyttjat. Sovplatsen, lägenheten, eventuella drömmar etc kommer betygsättas.

Först ut kommer allas våran Per Bengtsson vara med sin recension av Nilas säng. Vi kommer vara hårda, men rättvisa.

PS. Till er som kan bli drabbade: Vi kommer självfallet ha med oss egna sängkläder och bädda efter oss. DS.

/Robin Johansson

RSS 2.0